Belvárosi
lakásokba is!
ELEKTROMOS
FUTOPANEL
,
,
Minoségi
,
,
,
,
 
 

Rendelés és Árak

ELEKTROMOS FŰTŐPANEL - Belvárosi Lakásokba is

ELEKTROMOS FŰTÉS nagy belmagasságú helyeken is, hőtárolós fűtőpanelekkel gazdaságos üzemeltetéssel!


Az Elektromos Fűtés

Hatékony és azonnal beüzemelhető KÖRNYEZETBARÁT megoldás


A környezettudatosság és fenntarthatóság tekintetében az elektromos árammal - megújuló energiaforrásból is előállítható - üzemeltethető fűtési eszközök tekinthetők legkorszerűbbnek,  legkényelmesebbnek, és legbiztonságosabbnak. Az elektromos fűtőpanel rendszereknek továbbá más fűtési rendszerektől eltérően, nincs káros anyag kibocsátásuk sem. Az általunk ajánlott márkák termékei biztonságosak, megbízhatóak, halkak, és hatékonyak. Telepítésük során nem igények különleges biztonsági intézkedéseket, üzemeltetésük során biztonságosak a gyermekek és a kisállatok számára is. Valamint a precíz és minőségi és igényes, üzembiztos  kialakításuk végett rendkívül gazdaságos fűtésre képesek.


A kínálatunkban megtalálható fűtésrendszerek azonnal büzemelhetők, magas minőségű, kedvezően üzemeltethető, kizárólag hangtalanul és hatékonyan működő Elektromos Fűrőpanelek, melyek segítségével egy költséges, régi technológiájú gázüzemű, és bizonyos esetekben nem a legbiztonságosabb fütésrendszer (konvektor, cirkórendszer, gázégő), vagy olajfűtés bármikor és azonnali beüzemelhetőséggel kiváltható, vagy igény esetén kiegészíthető.


Az általunk forgalmazott elektromos fűtőpanelek jellemzője a következő:


  1. -MAGAS HATÁSFOK - az elektromos energiát maximálisan hővé alakítja

  2. -HŐTÁROLÓS VÁLTOZATOKBAN IS - cserépkályhához hasonló hatás, magas lakásokba is!

  3. -EGYSZERŰEN TELEPÍTHETŐ - szakembert nem igényel, konnektorba dugható

  4. -PRECÍZ HŐFOKSZABÁLYZÁS - precíz elektronikus termosztát

  5. -HALK MŰKÖDÉS - hangtalan hőfokszabályzás és hangtalan működés

  6. -AZONNAL HASZNÁLHATÓ - bármikor és bárhol azonnal beüzemelhető

  7. -BIZTONSÁGOS - alacsony felületi hőmérséklet, túlmelegedés elleni védelem, egyéb biztonsági funkciók

  8. -MEGBÍZHATÓ - nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, a meghibásodás lehetősége minimális

  9. -KÖRNYEZETBARÁT - nem bocsát ki káros anyagot, megújuló energiával üzemeltethető

  10. -ÉLHETŐ, KÉNYELMES, és IGÉNYES KIALAKÍTÁS


A normál konvekciós ATLANTIC Elektromos Fűtőpanelek precíz kialakításuk végett 3 méteres belmagasságig nyújtanak gazdaságos fűtéslehetőséget.


A 3 - 5 méter, vagy még nagyobb belmagasságú helyeken, pl. régi belvárosi lakásokban, a megfelelő hőérzet és a gazdaságosabb fűtés biztosítása érdekében, érdemes speciális kialakítású, sugárzó hőhatással kombinált, vagy hőtárolós fűtőtestet választani. Az általunk forgalmazott ATLANTIC hőtárolós, illetve hőt sugárzó speciális Elektromos Fűtőpanelek segítségével ez kényelmesen megoldható nem csak a nagy belmagasságú helyeken, hanem bárhol, ahol még jobban szeretnénk emelni a hőérzetet.


Miért csak elektronikus termosztáttal ellátott fűtőpaneleket javaslunk?


Tapasztalataink alapján, csak ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTTAL ellátott fűtőpanelek használatát javasoljuk. A mechanikus vezérlésű termosztát valamivel olcsóbb ugyan, de egyáltalán nem biztosít gazdaságos fűtést és megfelelő hőérzetet, és az üzemeltetése során jóval nagyobb árat kell villanyszámlában megfizetnünk, mint a takarékosabb elektromos termosztátos panel árkülönbözete. A vásárláskor ez elenyésző, pár ezer forint, az üzemeltetése során viszont jelentősen megnövelheti a villanyszámlát, és mindez mellett nem nyújt megfelelő hőérzetet, mivel sok lesz a felesleges túlfűtés, és sok a hőáramlás nélküli fűtetlen időszak is. A mechanikus termosztát tűréshatára akár 3 C fok is lehet, ez azt jelenti, hogy a mechanikus termosztáton beállított 22 C fok esetén, a fűtés csak akkor kapcsol be, ha 20,5 C fok alá esik a hőmérséklet, és akkor kapcsol ki a felfűtés, ha 23,5 C fok fölé ér. Ez rendkívül nagy tűrés, ami magas energiafogyasztást is jelent, és hőérzet tekintetében is kedvezőtlen. Mindez mellett, a mechanikus termosztát ki-be kapcsoláskor kattog - ez alváskor zavaró lehet.


Az általunk forgalmazott fűtőtestek elektronikus termosztátja teljesen hangtalanul kapcsolja be és ki a fűtést, és gyártótól függően maximum 0,8 C fokos, 0,5 C fokos, 0,1 C fokos, illetve 0,05 C fokos hőmérséklet változást enged meg. Bármelyik ezek közül már kellemes hőérzettel és gazdaságos üzemeltetéssel párosul, ami természetesen a kisebb eltérést biztosító termosztátokkal szerelt panelek választása, illetve a panel magasabb hőtároló képességének   tekintetében tovább fokozható.


Az elektromos fűtőtesteknek mekkora az elektroszmog kisugárzása?


Mint minden elektromos eszköznek, a fűtőpaneleknek is van elektromágneses kisugárzásuk, azonban az általunk forgalmazott termékek esetében ez a fűtőtesttől 1 méter távolságra ez már nem jelent problémát. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a fűtőtesttől legalább 1 méter távolságra helyezzük el a széket, fotelt, vagy ágyat, az adott panel alacsony frekvenciás elektroszmog kisugárzása már nem jelent problémát, mert viszonylag kis távolságra sugároz. A paneltól egy méterre az alacsony frekvenciás kisugárzás ugyanis mindössze 0,1 uT és 0,05 uT közé esik. Kutatások szerint, problémák a folyamatos 0,2 uT feletti sugárzások esetén kezdenek el megnyilvánulni. Mindazonáltal, ha szeretnénk abszolút biztonságot kialakítani, az általunk forgalmazott Energia Átalakító termékek megoldást nyújtanak az elektroszmog ellen.


Miért nem ajánljuk a legmodernebb WiFi-s vezérlésű fűtőpaneleket?


A világ egyre inkább a vezeték nélküli vezérlésű okos otthonok kialakítása felé mozog. Ezek a megoldások rendkívül praktikusak és kényelmesek ugyan, de kockázatokat rejtenek magukban. Első sorban az magas frekvenciájú elektroszmog sugárzás tekintetében, másodsorban pedig biztonságtechnikai szempontból. Mi most ez elektroszmog sugárzás kockázata tekintetében adnánk egy kis áttekintést, mivel fűtés esetében az ezzel kapcsolatos biztonságtechnikai kockázatok elhanyagolhatók. Az elektromos  fűtőpanelek egyes változatai magas kényelmi szempontoknak és a modern kor kívánalmainak megfelelően, vezeték nélküli WiFi jeltovábbítással, vezeték nélkül távolról vezérelhető funkciókkal is működnek, mindazonáltal ezen változatokat a magas ELEKTROSZMOG KOCKÁZATUK miatt kizárólag csak nélkülözhetetlen esetekben javasoljuk!


A probléma a WiFi-s fűtőpanelek esetében nem csak az, hogy folyamatosan besugározza az elektronika és a hozzá szükséges WiFi router az egész lakást, hanem az is, hogy csak aktív internet kapcsolat esetén lehet csak megfelelő módon vezérelni, programozni, és működtetni a WiFi-s panelt. Tehát, ha valamilyen okból az internet elérés megszakad, a WiFi-s fűtőpanel nem fog kívánt módon működni, mert a működéséhez szükséges adatok kizárólag a routeren keresztül elérhetők, gyártótól függően vagy a vezérlő egységen (számítógép, tablet, vagy mobil telefon), vagy a  fűtőpanel gyártójának saját szerverén keresztül. Sokan a nyaralóba szánt fűtésrendszer távoli vezérelhetősége végett döntenek a WiFi-s panelek mellett, de ezzel magas elektroszmog sugárzási kockázatnak teszik ki magukat, családjukat, gyermekeiket, mivel a sugárzás sajnos nem kikapcsolható, vagy szüneteltethető a panel megfelelő működésének megszakítása nélkül és sokkal nagyobb teret érint, mint a panel kis hatókörű alacsony frekvenciás kisugárzása. 


Amennyiben mégis WiFi-s panelek alkalmazása mellett dönt, feltétlenül szükségesnek tarjuk az általunk forgalmazott ENERGIA ÁTALAKÍTÓ elektroszmog-semlegesítő termékek helyiségenkénti alkalmazását is!


A francia ATLANTIC fűtőtesteknél választható a vezeték nélküli működés kikapcsolása is!


Az általunk forgalmazott ATLANTIC fűtőtestek tekintetében, még a vezeték nélküli vezérléssel ellátott “modern” IO elnevezésű verziók esetében is teljesen kikapcsolható a vezeték nélküli funkció, teljes értékű programozható további működés mellett - a távoli elérés kivételével -, ezért első sorban ezeket a fűtőpaneleket ajánljuk azoknak, akik távoli elérés lehetőségével is ellátott fűtőpanelt szeretnének. WiFi-vel szerelt panelek általában a vezeték nélküli kommunikációtól teljes értékűen nem függetleníthetők, és a WiFi sugárzás sem kikapcsolható rajtuk, vagyis WiFi nélkül használva is percenként jeleket sugároznak, miközben keresik a kommunikációt, így nem javasolt a használatuk.


Miért jobb a fűtőpanelek egyedi hőérzékelője egy központi érzékelőnél?


Az elektromos fűtőpanelek termosztátjának hőmérséklet érzékelője a fűtőpanel alsó, levegő beáramoltató részén található. A cirkó rendszerekkel ellentétben, ez így az alsó légréteg  hőmérsékletét is méri, ami mindig alacsonyabb a szokásos 1,5 méteres magasságban elhelyezett központi hőérzékelők által mért hőmérsékletnél, és pontosan ez az alsó légréteg az, aminek az alacsonyabb hőmérséklete végett, a központi termosztátokkal vezérelt fűtések gyengébb hőérzetet nyújtanak. A elektromos fűtőpanelekkel ez jelentősen javítható, a hőtartós változatokkal pedig még fokozható. Továbbá panelenként, illetve helyiségenként más és más hőmérséklet beállítható. Az egy légtérben lévő panelek így összedolgoznak egymással, a külön légtérben lévő panelek pedig az adott helyiséget tartják az egyénileg beállított akár teljesen más hőmérsékleten. Mivel a fűtőpanel hőérzékelője a panel alján található, és a meleg levegő felfelé áramlik, az alsó légréteg is fűtésre kerül, ami sokkal kedvezőbb hőérzetet biztosít.


Nagyobb belmagasságú helyeken is használhatók?


Az általunk forgalmazott fűtőpanel termékek számos kivitelben kaphatók, a felsorolt kategóriák szerint, így léteznek speciális hősugárzó, hőtartó panelek is, melyek a magasabb helyiségek számára is alkalmasak:


3 méter belmagasságig - Normál konvekciós fűtőpanelek (Atlantic)


4 - 4,5 méter belmagasságig - Sugárzó infra jellegű hőhatással kombinált konvekciós fűtőpanelek (Atlantic)


4 - 6 méter belmagasságú helyeken - Sugárzó infra jellegű hőhatással és Hőtárolós képességgel kombinált konvekciós fűtőpanelek (Atlantic)


Melyik a leggazdaságosabb üzemeltetésű fűtőpanel?


A konvekciós elektromos fűtőpanelek között a leggazdaságosabbak mindig a plusz hőt is sugárzó, illetve a még gazdaságosabbak a hőtároló képességgel is ellátott panelek, de ezek ára magasabb a normál paneleknél. Így vásárlás esetén mérlegelni kell, hogy egy egyszeri pluszköltséggel egy hőtartó, vagy egy olcsóbb, de üzemeltetési szinten drágább panelt válasszunk-e. Nagyban függ ez az épület és a nyílászárók szigeteltségi fokától, a belmagasságtól, és természetesen a hőmérsékletigényünktől is.


Régi szigeteletlen ingatlanoknál, illetve nagyobb belmagasságú helyeken a jóval kellemesebb hőérzet és a jelentős üzemeltetési költségkülönbség végett, valamint cirkórendszer hosszú távon leggazdaságosabb kiváltására is kombinált panel megvásárlását javasoljuk.


Hogyan kell a fűtőpanelek méretét kiválasztani?


Az elektromos fűtőpanelek méretének és mennyiségének kiválasztását a helyiség légköbmétere és belmagassága, ablakfelülete, valamint szigeteltségi fokának figyelembe vételével kell kiválasztani! Az elhelyezésre kerülő fűtőpanelek áramfelvételének megfelelő villanyóráról és vezetékelésről gondoskodni kell. Magyarországon 32 A áramerősséget kiszolgáló villanyóra bővítés az áramszolgáltatónál viszonylag kisebb anyagi ráfordítással igényelhető. Ez azt jelenti, hogy egy 32 A-re történő bővítéssel első sorban az 50 - 60 m2 alatti lakások (vagy helyiségek) fűtése valósítható meg gazdaságosan úgy, hogy még más elektromos eszköz használatára is megfelelő áramerősség maradjon a fűtésszezon során. Az elektromos fűtés minden más esetben is megoldható, de a villanyóra nagyobb kapacitásra történő bővítése és azt kiszolgálni képes vezetékelés szükséges egy kicsit nagyobb anyagi ráfordítással a megfelelő áramfelvétel biztosítása érdekében. Mindazonáltal még egy ilyen extra bővítés is elenyésző költséget jelent egy cirkó fűtés kialakításának árához képest, és jóval modernebb, biztonságosabb, esztétikusabb, és nem utolsó sorban környezetbarát és akár napenergiáról is működtethető fűtési módot eredményez. Ráadásul kínálatunkban szerepel önállóan üzemeltethető elektromos cirkó radiátor is a cirkó rendszer kedvelőinek!


Ha bizonytalan a választásban, természetesen örömmel segítünk az Önnek legmegfelelőbb megoldás kiválasztásában!

Termékkínálatunk

a következő gyártók termékeit tartalmazza:


ATLANTIC Konvekciós és Hőtárolós Fűtés - Európára tervezve


Az Atlantic márkanév 1968 óta magas minőségű francia design-nal, techológiával és a szakértő gondoskodással párosul. Sikerének alapja a széles termékválaszték, a folyamatos fejlődés és a magas minőség. Kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre is. Az általa gyártott hagyományos konvekciós fűtőtestek mellett, a sugárzó hővel kombinált, valamint a hőtárolós megoldással egybeépített fűtőpanelek már 3 MÉTERES BELMAGASSÁG FELETT IS kedvező fűtési lehetőséget kínálnak, mivel alkalmazkodnak az európai nagyvárosok igényeihez is. Ezen felül exkluzív kivitelű fűtőtestek is megtalálhatók kínálatában. Gazdaságos működés, francia tervezésű speciális préselt fűtőelem, és precíz termosztátok. Szinte teljes mértékben hővé alakítja az elektromos energiát. Az ATLANTIC panelek 2 év garanciát tartalmaznak, ami igény esetén +3 évvel meghosszabbítható - mindazonáltal az ATLANTIC termékek meghibásodási aránya rendkívül kicsi.

VÁLASZTHATÓ

ELEKTROMOS FŰTÉS TERMÉK-KATEGÓRIÁK

A kiválasztott kategóriára kattintva, a termékek kínálata és árai megtekinthetők.

Normál Konvekciós Elektromos Fűtés

3 MÉTERES BELMAGASSÁGIGA képre kattintva tovább léphet a

FŰTÉS KATEGÓRIA

NORMÁL KONVEKCIÓS ELEKTROMOS FŰTŐPANEL termékek

ÁRJEGYZÉKÉRE és MEGRENDELŐLAPJÁRA


A normál konvekciós fűtőpanelek a levegőkeringetés segítségével fűtik fel a teret egészen addig, míg a panel alján beáramló levegő hőmérséklete a beállított hőfokkal meg nem egyezik.  Működés közben ki-be kapcsolnak, sugárzó hőhatás csak a kiáramló meleg levegő által keletkezik. Bárhol alkalmazható, mindazonáltal hosszú távon gazdaságosan a megfelelő szigeteléssel ellátott helyeken üzemeltethető. Ebben a kategóriában a Francia ATLANTIC márkájú termékek találhatók. 


Tovább a Normál Konvekciós Elektromos Fűtőpanelek Árjegyzékére

Sugárzó Hőhatással, vagy Hőtárolós Képességgel is Kombinált Konvekciós Elektromos Fűtés

3 MÉTERES BELMAGASSÁG FELETT ISA képre kattintva tovább léphet a

FŰTÉS KATEGÓRIA

SUGÁRZÓ HŐHATÁSSAL, vagy HŐTÁROLÓS KÉPESSÉGGEL is kombinált

KONVEKCIÓS ELEKTROMOS FŰTŐPANEL termékek

ÁRJEGYZÉKÉRE és MEGRENDELŐLAPJÁRA


A sugárzó hőhatással, illetve hőtárolós képességgel is kombinált konvekciós fűtőpanelek a levegőkeringetés mellett, egy beépített hősugárzó fémbetét, valamint egy speciális hőtároló lap, vagy termofolyadék által (mobil elektromos cirkóradiátor), nem csak a keringetett levegőt fűtik, hanem egy oldal irányú hősugárzást is biztosítanak. Kályha jellegű hőhatással is rendelkeznek, így jelentős mértékben emelik a hőérzetet, komfortosságot, ez által a fűtés gazdaságosságát. Mindez által, már magasabb lakásokban is jó megoldás lehet, ahol a normál, csak konvekciós panelek nagyobb fogyasztás mellett biztosítanának megfelelő hőérzetet. Ebben a kategóriában a fancia ATLANTIC márkájú termékek találhatók.


Tovább a Sugárzó Hőhatással, Hőtűrolós Képességgel kombinált Konvekciós Elektromos Fűtőpanelek Árjegyzékére

Törölközőszárítós Elektromos Fűtés

FÜRDŐSZOBÁBAA képre kattintva tovább léphet a

FŰTÉS KATEGÓRIA

TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓS ELEKTROMOS FŰTŐPANEL termékek

ÁRJEGYZÉKÉRE és MEGRENDELŐLAPJÁRA


A törölközőszárítós fűtőpanel termékek között megtalálhatók mobil változatok, normál konvekciós, sugárzó hőhatásos, és hőtárolós megoldások is. A termofolyadékkal gyárilag feltöltött törölközőszárító radiátorok a cirkó fűtés előnyeit egyesítik a konvekciós fűtés pozitív tulajdonságaival, nagyon jó hatásfokkal és igényes, szép kivitelben. Ebben a kategóriában a Francia ATLANTIC márkájú termékek találhatók.Tovább a Törölközőszárítós Elektromos Fűtőpanelek Árjegyzékére